Meer dan 45 jaar ervaring

Eigen landelijke service

Onderdeel van

Zijn jouw koelingen klaar voor de zomer?

Met het zomerseizoen voor de deur is het raadzaam om jouw koelingen/koelinstallaties op een goede werkzaamheid te checken. Een goed functionerende koeling is van cruciaal belang in de warme zomermaanden. Je wilt het uitvallen van je koeling immers tot een minimum beperken en de beschikking hebben over goed gekoelde producten. Onderstaand tref je de belangrijkste aandachtspunten aan en vind je tips ter voorbereiding op een hete zomer.

Controleer de rubbers

De rubbers van je deuren en lades  van de koelingen zorgen voor een goede afdichting; de kou blijft binnen en de warmte buiten. De rubbers zijn door Bouter bij de jaarlijkse controle gecheckt, controleer voor de zomer of je rubbers nog volledig in tact zijn zonder scheuren of ontbrekende stukjes. Waar nodig kun je de rubbers zelf makkelijk vervangen.

Zo voorkom je onnodige condensvorming en energieverspilling.

Reinig de condensor

  • Zorg dat je de condensor van je koeling regelmatig reinigt. De condensor zorgt ervoor dat de koeling zijn warmte goed kwijt kan en dus goed koel blijft (ook bij hoge temperaturen buiten).
  • Gebruik voor het schoonmaken een borstel en reinig de condensor van beneden naar boven.
  • Zuig met een stofzuiger het stof weg om te voorkomen dat dit in de ventilator terecht komt.
  • Schijn na afloop met een zaklamp op de condensor om te controleren of al het stof echt goed weg is.

Het goed schoonhouden van de condensor levert al snel een besparing op van 15% of meer op het energieverbruik.

Daarmee voorkom je energieverspilling en het is beter voor de portemonnee.

Handige tips voor personeel

  • Zorg dat je personeel de koeling na sluitingstijd direct bijvult voor de volgende dag. Als dit pas op de dag zelf gebeurt, bestaat de kans dat de producten nog niet op de juiste temperatuur zijn wanneer de gast gaat bestellen.
  • Wijs het personeel erop om de deur van de koeling zorgvuldig te sluiten. Duw de deur dicht, i.p.v. gooien. Als de deur op een kiertje blijft staan, trekt de warme lucht naar binnen en blijft de verdamper doorkoelen waardoor de kans toeneemt dat deze invriest.
  • Probeer het aantal deuropeningen van de koeling zoveel mogelijk te beperken. Probeer meerdere bestellingen te combineren zodat je de deur slechts één keer hoeft te openen en er zo min mogelijk warmte binnen de koeling komt.

Succes en een fijne zomer gewenst namens,