Ammonite Amsterdam

'Grootkeuken voor de toekomst'

Hotellerie
Klant: Ammonite Amsterdam
Locatie: Amstelveen

Hybride kookeiland

Hoogwaardige kwaliteit

Ammonite Amsterdam is een modern ingericht 4-sterrenhotel in een uniek pand, het oude Logica hoofdkantoor is omgebouwd tot hotel met restaurant en bar. Bekende architect Roberto Meyer heeft dit prachtige hotel ontworpen. Ammonite staat vol met authentieke fossielen, mineralen en edelstenen wat zorgt een elegante sfeer.

Wij hebben ons mogen ontfermen over de keuken van Ammonite Club Restaurant, je kunt er culinair genieten op hoogstaand niveau. Van het ontbijt tot en met het diner of een heerlijke cocktail aan de bar, het kan allemaal in Ammonite.

Door vele onzekerheden heb ik een hybride kookeiland ontwikkeld, waardoor deze zowel geschikt was voor zowel kleine als bulk productie. Ook is het eiland eenvoudig aan te passen mocht de kaart veranderen

Toen onze accountmanager werd uitgenodigd op het eerste gesprek was er nog geen keukenbrigade aangenomen of restaurantconcept ontwikkeld. Er was wel een lege ruimte waar een keuken moest komen en de keuken moest ingericht worden op een hotel met 224 kamers. Accountmanager Bouter: ‘Door vele onzekerheden heb ik een hybride kookeiland ontwikkeld, waardoor deze zowel geschikt was voor zowel kleine als bulk productie. Ook is het eiland eenvoudig aan te passen mocht de kaart veranderen.’ Er is gekozen voor midden en high-end met A-merken van hoogwaardige kwaliteit en het tekort aan ruimte voor koeling is opgelost met een schuine maatwerk koeling onder het trappenhuis. Toen executive chef Jeroen Beens werd aangenomen was hij direct enthousiast over de ontworpen keuken.

Alles in 1

Multifunctioneel kookeiland

Het multifunctionele kookeiland houdt in dat het geschikt is voor verschillende doeleinden. Of er een groot buffet gemaakt dient te worden of à la carte diner, dit kookeiland is voor beide geschikt. Op deze manier is er binnen een relatief kleine ruimte een hele veelzijdige keuken gebouwd.

Niet iedere vierkante meter, maar ieder vierkante centimeter is optimaal benut. Zo is er gekozen voor zwevende wandschappen waardoor er geen ruimte op het werkblad verloren gaat.

De R.O.I. (return of investment) is teruggedrongen van 10 jaar naar 5 jaar. Een reden hiervan is snellere kooktijd waardoor het energierendement verhoogd is.

Plannen op het vuur?

Laat ons meedenken

Published:

Categories

test

1232